2019-12-05

29 листопада 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 35.829.01 Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Тетяна Олександрівна захистила дисертацію на тему: «Корекція фізичного стану жінок першого зрілого віку засобами оздоровчої аеробіки та ментального фітнесу», за спеціальністю 24.00.02 «Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення». Її науковим керівником була Людмила Єгорівна Шестерова, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, професор, професор кафедри теорії та методики фізичної культури (Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради).

«Низький рівень фізичної активності – одна з причин захворюваності і смертності не лише в Україні, але в цілому світі. Щорічно у Європейському Союзі для лікування захворювань, що є наслідком недостатнього рівня фізичної активності, витрачають 80 млрд євро; цей показник є вищим, ніж бюджет Іспанії на охорону здоров’я, або кошти, які витрачає ЄС на закупівлю препаратів для лікування онкозахворювань. Тому роботи, які враховують потреби, мотиви та інтереси різних груп населення до занять фізичною культурою та спортом, дозволяють збільшити рівень фізичної активності і досягнути певних позитивних та пролонгованих ефектів не втрачають своєї актуальності», – зазначає у відгуку на дисертаційну роботу про актуальність теми офіційний опонент – Юлія Олександрівна Павлова, доктор наук з фізичного виховання та спорту, старший науковий співробітник, професор кафедри теорії та методики фізичної культури (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського).

Ще один офіційний опонент – Любов Анатоліївна Єракова, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, доцент кафедри здоров’я, фітнесу і рекреації (Національний університет фізичного виховання і спорту України), відзначила, що авторка дисертації залучила у дослідженні 508 респондентів з різних міст України, що дозволяє екстраполювати та впроваджувати результати дослідження без врахування особливостей регіону.

Щиро вітаємо та бажаємо подальших професійних успіхів і натхнення до наукового пошуку!

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top