2020-09-03

Програма «Старт» у проєкті МАСА від компанії «Тлалім» створена з урахуванням інтересів молодих фахівців, дозволяє отримати професійний досвід в Ізраїлі та поглибити своє знайомство з країною, пояснюють організатори. Курси знайомлять з професійним середовищем різних міст на вибір учасників – Єрусалим, Тель-Авів, Хайфа, Ейлат. Тривалість курсу також залежить від обраного міста. Компанія займається організацією стажувань як в приватних компаніях, так і в державних, а також у науковій сфері.

Однією з особливостей програми є вивчення івриту та оволодіння мовою як мінімум на рівні побутового та робочого спілкування.

«Моє стажування тривало з лютого по червень 2020 року. Програма реалізовувалась на факультеті точних наук Тель-Авівського університету. На кафедрі навколишнього середовища та наук про землю я опанувала платформу геоінформаційних систем QGIS (для обробки та аналізу просторових даних транспортних потоків м. Єрусалим), програму MATSim (для моделювання та прогнозування транспортних потоків) та POSTGRES (об'єктно-реляційна система керування базами даних), а також вдосконалювала розмовний рівень іноземної мови протягом всього періоду стажування. Програма побудована таким чином, що учасники повністю занурюються у особливості роботи, проживання і культури даної країни, тобто живуть максимально наближено до умов, в яких живуть громадяни Ізраїлю», – розповіла Тетяна Львовська.

Компанія «Тлалім» має 40 років досвіду роботи в галузі туризму, а також ініціювання різних програм в галузі освіти. Проєкт МАСА (в перекладі з івриту МАСА, מסע – подорож) створений з ініціативи Єврейського Агентства, Уряду держави Ізраїль і за підтримки американських філантропів. Грант проєкту МАСА – це субсидія, фінансування якої підтримує уряд держави Ізраїль і Єврейське агентство Сохнут. Розмір гранту визначається індивідуально.

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top