2021-03-03

Премія Президента України для молодих вчених присуджується за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі.

Свідоцтво і почесний знак лауреатам премії вручив особисто новий голова Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки — президент Національної академії наук України Анатолій Загородній у присутності академіків НАН України – віцепрезидента НАН України В’ячеслава Богданова, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя, президента Національної академії медичних наук Віталія Цимбалюка, академіка НААН Валерія Адамчука, директора Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», головного вченого секретаря Національної академії аграрних наук України, віцепрезидента Національної академії правових наук України, керівника Київського регіонального центру Наталії Кузнєцової.

Згідно з Указом Президента України № 595/2020 «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2020 року» за роботу «Забезпечення інформаційної безпеки національної економіки в умовах діджиталізації» нагороджені науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

Аліна Глушко – кандидат економічних наук, доцент

Аліна Янко – кандидат технічних наук, доцент

Ольга Джигора – кандидат економічних наук, старший викладач

Привітати лауреатів прибув особисто ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Справжнє свято науки, під час якого відомі і авторитетні вчені привітали молодь і висловили свою щиру повагу за розвиток української науки. Декілька років поспіль наші молоді вчені стають лауреатами премії Президента України – їхні вагомі наукові здобутки відзначають на високому державному рівні. Вперше в історії нагороджений суто жіночий колектив, а це свідчить про те, що в нашому університеті створені дуже сприятливі умови для розвитку науковиць і долаються бар’єри, про які нещодавно йшлося на міжнародних заходах до Дня жінок та дівчат у науці. Приємно, що саме такі креативні, цілеспрямовані та наполегливі особистості формують потужний науково-освітній потенціал Полтавщини! Щиро вітаю молодих науковиць та бажаю подальших звершень!» – прокоментував ректор.

Президент НАН України Анатолій Загородній у своєму зверненні особливо подякував молодим вченим за те, що продовжують працювати в Україні і засвідчив свою цілковиту підтримку усім подвижникам вітчизняної науки.

Щиро вітаємо наших лауреаток і бажаємо нових наукових звершень! Університет пишається вашими досягненнями!

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top