2020-12-23

Під час урочистого засідання Вченої ради, присвяченої 90-річчю Полтавської політехніки, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет  вручив  атестати професорів двом науково-педагогічним працівницям Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктору економічних наук, професору, директорці Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірині Черниш та доктору економічних наук, професору кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування  Світлані Онищенко.

Доктор економічних наук, професор кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Світлана Онищенко – провідний український науковець з питань економічної безпеки, лауреатка премії Президента України для молодих учених та Державної премії України у галузі науки і техніки.

Директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Черниш є заступницею головного редактора наукового видання «Економіка і регіон», рецензентом видань, індексованих у Web of Science, учасницею багатьох програм академічної мобільності.

Диплом доктора педагогічних наук отримала Алла Гафіяк – доцент кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем. Її основний напрям наукової діяльності – інформаційні технології в освітньому процесі.

Директорка Полтавського коледжу нафти і газу Любов Шумська здобула диплом кандидата технічних наук. У 2020 році вона також визнана освітянкою року – перемогла на конкурсі «Жінки української енергетики-2020» в номінації «Освітянка». Входить до науково-технічної ради НАК «Нафтогаз України». Раніше Любов Петрівна працювала у складі робочої групи МОН з підготовки проєкту Закону України «Про фахову передвищу освіту».

«Щиро вітаю з новими науковими званнями – це результат невтомної освітньо-наукової діяльності, визнання вагомих здобутків та високого професіоналізму, вірності обраній справі. Бажаю міцного здоров’я, життєвого оптимізму та наснаги, втілення нових креативних ідей і проєктів! В університеті створюємо сприятливі умови для навчання студентів та плідної викладацької діяльності. Саме зусиллями науковців, такого професійного викладацького складу ми забезпечуємо якісну освіту європейського рівня для студентів і залишаємось одним з наукових, інноваційних осередків», – привітав колег ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

У жовтні науковиці гуманітарного факультету та факультету фізичної культури здобули нові наукові звання.

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top