2021-03-17

Згідно до Постанови Президії Національної академії наук України №37 від 03 лютого 2021 року «Про присудження премій Національної академії наук України» для молодих вчених і студентів за кращі наукові роботи за підсумками конкурсу 2020 року» за роботу «Нормативне забезпечення модернізації обладнання нафтогазової промисловості України» премію Національної академії наук України присудили кандидатові технічних наук, доцентові кафедри нафтогазової інженерії та технологій Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександру Петрашу.

У науковому дослідженні він обґрунтував необхідність створення національного стандарту, який би регламентував норми витрат часу, матеріалів та оплати праці робітників при бурінні свердловин на нафту і газ в Україні. Науковець провів розрахунковий експеримент з використанням параметрів реальної пошуково-розвідувальної свердловини.

«Надзвичайно приємно, що вагомий внесок молодих вчених Полтавської політехніки щорічно відзначається на державному рівні, а наш університет нарощує власний освітньо-науковий потенціал. Молодь, захоплена науковою творчістю, інноваційною діяльністю у співпраці з бізнесом, розвиває сучасну економіку та підтверджує високий статус Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» як лідера інновацій та наукового центру. Щиро вітаю лауреата і бажаю нових інтелектуальних здобутків! Університет пишається молодою науковою елітою!» – привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Минулого року Олександр Петраш презентував у Міністерстві освіти і науки України досвід Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у вирішенні проблем та подоланні викликів у сфері впровадження англійської мови у вищій освіті. Зокрема, значний досвід викладання технічних дисциплін англійською мовою для студентів-іноземців інженерного профілю.

На початку березня Президент НАН України Анатолій Загородній нагородив молодих вчених політехніки на ювілейній церемонії для лауреатів Премії президента України для молодих вчених. Також Полтавська політехніка і НАН України оновили угоду про освітнє та науково-технічне співробітництво.

Вітаємо науковця з досягненням та зичимо нових наукових відкриттів!

 

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top